Filifilia ole Ogaumu Fa'ato'aga Sili mo lau Falaoa

A o'o i le taoina, o le i ai o le ogaumu sa'o e taua tele ina ia maua ai ni fa'ai'uga suamalie ma faifai pea.Faatasi ai ma ituaiga eseese o ogaumu o loʻo maua i le maketi i aso nei, o le ogaumu faʻaofuofu o se tasi lea o ogaumu sili ona lauiloa mo faleoloa ma faleoloa keke.Ae o le a le ogaumu, ma o le a le mea e avea ai ma ogaumu sili ona lelei mo lau pisinisi?

O le ogaumu fa'ato'aga e masani lava ona iai le tele o potu fa'aputu i luga o le tasi ma le isi.O potu ta'itasi e iai lona fa'ato'aga po'o le fa'avae e fai ma mea tao tao mo mea'ai.E le pei o ogaumu fa'afefe, lea e fa'asalalauina le ea vevela i luga o mea'ai,ogaumu fa'avaefa'alagolago i le vevela vevela mai le fa'ato'aga e kuka ai mea'ai tutusa.

Ae o le a le mea e tu'u ese ai se ogaumu fa'ato'a maualuga mai le umu masani?O nisi nei o mea e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se ogaumu mo lau falefalaoa:

1. Mea Aulelei - Le siliogaumu fa'avaee faia i mea e sili ona lelei e mafai ona tatalia le faʻaaogaina faifaipea ma siosiomaga maualuga-vevela.Vaavaai mo se ogaumu e faia i vaega uamea u'amea, e umi ma faigofie ona fufulu.

2. Puleaina o le vevela - E taua tele le pulea o le vevela pe a tao, ma e leleiogaumu nofoae tatau ona i ai sa'o fa'atonu o le vevela mo fa'avae ta'itasi.E mafai ai ona e setiina le vevela e tusa ai ma le ituaiga meaʻai ma le taimi e tao ai le manaʻomia, faʻamautinoa o oloa taʻitasi e sau lelei i taimi uma.

3. Malosiaga o le Malosiaga – O le ta'avaleina o lau ogaumu i le aso atoa e taugata, ia mafaufau la i se ogaumu e lelei le malosi e sefe ai pili aoga.Su'e ni ogaumu o lo'o i ai fa'alumaina e taofi ai le vevela i totonu o le ogaumu ma fa'aitiitia ai le malosi.

4. Avanoa - O le gafatia o lau umu e sili ona taua mo se pisinisi tuputupu aʻe.O se leleiogaumu nofoae mafai ona uuina se aofaiga tele o meaʻai i totonu o fata taʻitasi, ina ia sili atu ona faigofie ona pulea uta tao tao ma faʻatumauina le tutusa i le mea e gata ai.

5. Faigofie o Fa'aoga - O le fa'agaioia o se ogaumu fa'ato'aga e mafai ona lavelave, o lea ia va'ai mo se tasi e faigofie ona fa'aoga.Mafaufau i le tasi o lo'o i ai fa'atonuga o le pa'i ma se fa'aaliga fa'aoga-fa'aoga e mafai ai ona e vave fa'afetaui tulaga o le ogaumu.

A e mafaufau i nei mea uma, e mafai ona e fuafuaina le pito sili ona lelei o ogaumu i luga o le maketi i aso nei.Fa'ato'aga e fa'amuamua le lelei ma le tumau i a latou mea tao tao o le a sili ona aoga mai le fa'afaigaluegaina i totonu o se ogaumu maualuga e pei o seogaumu nofoa.

I le fa'ai'uga, o se umu fa'ato'a maualuga o se fa'aagaga taua mo so'o se falefalaoa e fa'atauaina le lelei, fa'atumauina, ma le lelei i ana galuega tao tao.E ala i le iloiloina ma le toto'a i mea taua i le filifilia o le ogaumu e sili ona lelei, e mafai ona e fa'amautinoa o lau fa'agaio'iga tao e fa'apipi'iina i ogaumu sili ona lelei i luga o le maketi mo oloa tao tao mata'ina.

Ogaumu Fa'ato'a
Ogaumu Fa'ato'a

Taimi meli: Me-04-2023
WhatsApp Online Chat!